Kodion: De första stegen

Kodion AB startades sommaren 2015. Det var mitt sätt att ta kontrollen över min egen karriär. I skrivande stund har jag jobbat hos min första kund i snart 4 månader. Allt har gått enligt plan och jag kan utan tvekan säga att detta är det bästa och viktigaste steg jag tagit i min karriär hittills.

Under den första tiden är det mycket i ett företag som ska komma på plats. Inte minst ska man installera sig hos kunden och börja leverera. Utöver det ska företagets identitet börja formas. I denna identitet ingår naturligtvis en grafisk profil. Jag har därför tagit fram en logga som blir själva grunden till alla grafiska element - allt från visitkort till hemsida och kaffemuggar. Här är den:

KODION-On white-cropped.png

Nu har jag även byggt en hemsida samt en blogg (som du ser). Nästa steg blir att ta fram visitkort. Jag har aldrig haft så mycket behov av visitkort som jag har nu sedan jag startade bolaget, vilket är otroligt kul. Att nätverka och träffa människor är fantastiskt spännande och givande!

Men det finns mer än grafik när det kommer till ett företags identitet. Jag vill så klart att Kodion även ska stå för något positivt när det gäller kvalitén på tjänsten som företaget levererar. Det är något som växer fram med tiden och inget man kan påverka mer än indirekt genom att alltid göra ett bra jobb.

I framtiden vill jag också att Kodion ska vara ett företag med ett samhällsengagemang. Min ambition är att skänka en del av företagets omsättning till välgörenhet. Det viktigaste just nu är dock att skapa en stabil grund och förutsättningar att utvecklas.

Om du letar efter professionella utvecklare, tveka inte att höra av dig till mig.