På väg till jDays 2016

På en för ögonblicket mörk och ödslig gata i Malmös enda förort står jag strax efter kl 5 på morgonen. Jag lägger märke till ett försynt fågelkvitter samt att det inte känns kallt trots att det är ställt bortom allt rimligt tvivel att det faktiskt är kallt - det ser man ju på termometern, som visar 0 grader. Något har hänt. Det är nog vår.

Just denna vår är min första vår som egen företagare och det är bakgrunden till att jag i går ställde väckarklockan på 4:45. För att tala klarspråk är jag nu på väg till min första utvecklarkonferens som egen företagare - jDays 2016 i Göteborg.

Som egen företagare är det jag och endast jag som är ansvarig för min egen kompetensutveckling. Det passar mig utmärkt. Nu är jag inte längre begränsad av chefer och budgetar utan kan utifrån mitt egna företags ekonomi själv bestämma hur jag ska prioritera - och jag prioriterar all form av personlig och professionell utveckling mycket högt.

jDays har i år lockat många intressanta talare, bland annat Georges Saab från Oracle och tre av mina före detta kollegor från Jayway. Programmet är så fullt av höjdpunkter att det kommer bli svårt att välja. Som tur är behöver jag i slutändan inte missa ett enda föredrag eftersom Solidbeans som driver konferensen kommer filma och lägga upp alla föredrag på nätet inom kort.